Glade Morsavenner på Grüne Woche i Berlin
Også i år ble det tur til Grüne Woche i Berlin – verdens største matmesse med ca 500 000 besøkende. Innovasjon Norge deltok på messen for 29. gang og Morsa 1833 hang seg på med noen glade Morsavenner for 5.gang. Selv om det ikke var mer enn 12 deltakere denne gangen og vi ble snytt for mottakelsen på ambassaden, var det en meget fornøyd gjeng som virkelig ble lagt merke til der nede.Opplegget på messen var som vanlig med åpning fredag kl 09:30. På den 300 m² store norske standen var det stor trengsel når landbruksminister Jon Georg Dale åpnet standen med kunstnerisk støtte fra Solveig Slettahjell. Akevittbaren ble et naturlig samlingspunkt for oss, men etter realivt kort tid ble det naturlig for oss å vike plass her for mange andre interesserte både fra Norge og utlandet. Her var Morsa Aquavit selvfølgelig på plass, og jeg kan love at vi aldri var særlig langt unna med våre profiljakker og visittkort. Lunsjen på den norske standen på lørdag var som vanlig et høydepunkt, og vertinnen Solbjørg Kvålshaugen (bestyrer på Fondsbu) og kokken Sebastian Engh (fra Curtisen i Halden) fikk mange lovord fra våre deltakere. Vi hadde laget et opplegg (tilbud) til noen felles aktiviteter også utenom det som hadde med messen å gjøre. Vi innrømmer at dette hadde mye med mat og drikke å gjøre, og nevner at vi rakk en tur innom Jules Verne, Die Schildkröte, KaDeWe, Dicke Wirtin og flere andre spennende steder. Vi traff også mange spennende og interessante produsenter (både lokale og fra andre deler av landet) som syntes vi hadde en fin historie med oss – både på flaske og i dialog/samtaler vi hadde.